ثبت نام / ورود
مقالات برندها تماس با ما درباره ما

تجهیزات برق کشی

بدون شک برای اینکه بتوان سیم کشی ساختمان ها را به بهترین شکل ممکن انجام داد، نیاز به ابزار و تجهیزات مختلفی وجود دارد. هر کدام از این تجهیزات سیم کشی وظایف خاص و مشخصی به عهده داشته و می توانند باعث پیشرفت هرچه بهتر برق کشی ساختمان شوند. از این رو به عنوان کسی که در زمینه برق کشی ساختمان فعالیت دارد و یا به این حوزه علاقه مند است، شناخت تجهیزات سیم کشی ساختمان جزو اصلی ترین وظایف او خواهد بود. ما در ادامه به صورت کامل در خصوص انواع تجهیزات سیم کشی و قیمت آن ها صحبت خواهیم کرد.
 

تاسیسات الکتریکی چیست؟

به زبان ساده، منظور از تاسیسات الکتریکی، طراحی و پیاده سازی سیستم های سیم کشی در ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و صنعتی است. وجود چنین تاسیساتی به قدری حیاتی بوده که امکان ادامه زندگی بدون آن تقریبا غیر ممکن است. به صورت کلی بخش قابل توجهی از لوازم و تجهیزاتی که در منازل و یا بخش های مختلف زندگی مورد استفاده قرار می گیرند، نیاز به انرژی الکتریکی دارند. از این رو نیاز است تا تاسیسات الکتریکی در ساختمان ها، به بهترین شکل ممکن انجام شود. از سوی دیگر، به دلیل حساسیت ها و خطراتی که یک طراحی اشتباه و بد می تواند به وجود بیاورد، بهتر است پیاده سازی تاسیسات برق ساختمان به عهده افرادی باشد که در این زمینه توانایی و تخصص کافی را دارند. تاسیسات الکتریکی را می توان از جمله زیرمجموعه های تاسیسات صنعتی ساختمان ها دانست. به کمک تاسیسات الکتریکی است که می توان برق، گرما و انرژی لازم برای ادامه حیات را به ساختمان ها منتقل کرد. مهندسین برق وظیفه طراحی چنین تاسیساتی را به عهده دارند.
 

تجهیزات سیم کشی چیست؟

جریان برق و الکتریسیته نقش بسیار پررنگی در زندگی بشر امروزی ایفا می کند. از ساده ترین لوازم خانگی گرفته تا پیچیده ترین آن ها، به جریان برق نیاز دارند. از این رو باید در زمان سیم کشی و برق کشی ساختمان، نهایت دقت و وسواس به خرج دهد. کوچکترین عیب در سیم کشی ساختمان نه تنها به لوازم و تجهیزات آسیب زده، بلکه می تواند جان ساکنین ساختمان را هم به خطر می اندازد. از این رو برای برق کشی ساختمان، نیاز به تجهیزات سیم کشی وجود دارد.
منظور از تجهیزات سیم کشی تمامی وسایل و ابزار آلاتی است که یک برق کار برای انجام سیم کشی به آن ها نیاز خواهد داشت. کمک گرفتن از تجهیزات سیم کشی نه تنها می تواند باعث اجرای هرچه بهتر برق کشی ساختمان شود، بلکه می تواند ایمنی در حین کار و پایان یافتن آن را هم افزایش دهد. به همین دلیل نیاز است تا تمامی افرادی که در این زمینه فعالیت دارند، با انواع تجهیزات سیم کشی آشنا شوند.
 

انواع تجهیزات سیم کشی

بسته به نوع سیم کشی ساختمان ها و منازل مسکونی، نوع وسایل و تجهیزات سیم کشی ساختمان نیز می تواند متفاوت باشد. با این وجود استفاده از برخی از این تجهیزات سیم کشی، در تمامی فرایندها کاربرد خواهند داشت. از آن جایی که در لیست تجهیزات سیم کشی شاهد تنوع محصولی بسیار زیادی هستیم، طبیعی خواهد بود که قیمت تجهیزات سیم کشی نیز دارای طیف وسیع و گسترده ای باشد. از مهمترین انواع این تجهیزات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
· متر
به کمک متر می توان اندازه گیری های لازم برای سیم کشی و برق کشی را انجام داد. این تجهیزات یکی از اصلی ترین تجهیزات سیم کشی به شمار می روند.
· انبردست
انبردست می تواند به سادگی باعث قطع کردن سیم های برق شود. البته که انبردست های امروزی وظایف خاص دیگری مانند نگه داشتن سیم های برق، خم کردن و یا پیچیدن آن ها را هم به عهده دارند. از مهمترین انواع انبردست های برق کشی ساختمان می توان به دم باریک، انبردست معمولی، کلاغی، سیم چین و انبر قفلی اشاره کرد.
· سیم لخت کن
در زمان سیم کشی به تجهیزاتی نیاز است تا با دقت بالایی وظیفه لخت کردن سیم ها را به عهده بگیرند. سیم لخت کن برای همین منظور تولید و روانه بازار شده است. این تجهیزات سیم کشی می توانند بدون آسیب وارد کردن به سیم ها، روکش آن ها را جدا کرده و یا به اصطلاح آن ها را لخت کنند. امروزه سیم لخت کن های مختلفی مانند سیم لخت کن قابل تنظیم، غلاف بردار، تفنگی، خودکار، دستی و ... در بازار وجود دارد.
· سیم چین
یکی از ابزارهایی که به صورت حرفه ای وظیفه برش دادن و چیدن سیم های مختلف برق را به عهده دارد، سیم چین ها هستند. این تجهیزات سیم کشی همچنین می توانند برای لخت کردن سیم و کابل ها نیز استفاده شوند. اما ممکن است در زمان لخت کردن، به سیم ها آسیب وارد کنند.
· پیچ گوشتی
از دیگر تجهیزات سیم کشی ساختمان، می توان به پیچ گوشتی ها اشاره کرد. برای باز و بسته کردن انواع جعبه ها، کلید پریزها و ... باید از پیچ گوشتی های مختلف استفاده کرد. برای کار با این تجهیزات سیم کشی کافی است تا سر مخصوص آن ها را در نوک پیچ قرار داده و سپس با اعمال فشار بر دسته آن ها، حرکت دورانی برای باز و بسته کردن را انجام دهید.
· چسب برق
از جمله تجهیزات سیم کشی مهمی که از آن برای عایق بندی جریان های الکتریکی و یا سیم های برق استفاده می شود، می توان به چسب برق اشاره کرد. این مدل از چسب ها در برابر فشار مقاومت بالایی داشته و می توانند به خوبی در برابر گرما، سرما و ساییدگی از سیم ها محافظت کنند. امروزه چسب های برق در تنوع رنگی مختلف به بازار عرضه می شوند تا متناسب با نوع سیم برق از این تجهیزات سیم کشی استفاده شود.
· فازمتر
برای اینکه بتوان تست ولتاژ را انجام داد، باید از تجهیزات سیم کشی خاصی مانند فازمتر استفاده کرد. به کمک این تجهیزات سیم کشی می توان مشخص کردن که آیا جریان در یک نقطه از سیم وجود دارد یا خیر. بدین صورت می توان ایمنی را به هنگام بررسی کابل کشی و برق کشی افزایش داد.
· فنر سیم کشی
یکی از تجهیزات سیم کشی که برای هر برقکاری ضروری است، فنر سیم کشی است. این ابزار می تواند به سادگی سیم های مورد نیاز برای برق کشی را از درون خرطومی ها هدایت کرده و به جعبه تقسیم، پریز و یا کلید منتقل کند.
 
اما این موارد تنها بخشی از تجهیزات سیم کشی ساختمان بودند. از دیگر تجهیزات سیم کشی مورد استفاده میتوان موارد زیر را نام برد:
· مته یا دریل
· چراغ قوه
· اسکنه
· چکش
· آچار آلن
· کاتر
· آچار
· اره
· تراز
· بوشن
· قیچی
· دستکش و عینک ایمنی
 

قیمت تجهیزات سیم کشی

از جمله مهمترین فاکتور در زمان خرید تجهیزات سیم کشی ساختمان، قیمت این تجهیزات است. قیمت تجهیزات سیم کشی می تواند بسته به فاکتورهای متنوعی، متفاوت باشد. یکی از مهمترین این فاکتورها برند تولید کننده این تجهیزات سیم کشی است. برندهایی شناخته شده و معتبر بازار، اقدام به تولید تجهیزات باکیفیت تر و مرغوب تری می کنند. این تجهیزات کیفیت بیشتر و طول عمر بالاتری دارند. اما از سوی دیگر، باعث افزایش قیمت تجهیزات سیم کشی می شوند.
از دیگر فاکتورهای موثر بر قیمت تجهیزات سیم کشی، می توان به نوع بسته بندی، میزان عرضه و تقاضا در بازار، نوسانات ارز، حمل و نقل و ... اشاره کرد. به یاد داشته باشید که در زمان خرید تجهیزات سیم کشی، مناسب ترین و بهترین نوع تجهیزات را خریداری کنید.
 

تا
تومان
از
تومان
  • مشاهده بر اساس :