ثبت نام / ورود
مقالات برندها تماس با ما درباره ما

آسانسور و بالابر

از جمله تجهیزاتی که برای رفاه و آسایش هرچه بیشتر زندگی روزمره طراحی و تولید شده است، می توان به آسانسور و بالابر اشاره کرد. وظیفه آسانسور و بالابر جابه جایی هر چه سریع تر، راحت تر و مطمئن تر افراد بین طبقات مختلف است. البته که از این تجهیزات برای جابه جایی کالا و یا موارد دیگر نیز می توان استفاده کرد. امروزه شاهد حضور انواع مختلفی از آسانسور و بالابر ساختمانی هستیم که نحوه کار آن ها با یکدیگر تفاوت دارد. ما در ادامه به صورت کامل در خصوص هزینه نصب آسانسور و بالابر، انواع و طریقه کار آن ها صحبت خواهیم کرد.
 

تاسیسات مکانیکی چیست؟

به زبان ساده می توان عنوان داشت که منظور از تاسیسات مکانیکی، استفاده از ابزارآلات، سازه ها و اجزایی است که فونداسیون سیستم های درون ساختمانی را تشکیل می دهند. هدف از طراحی و اجرای چنین تاسیساتی، بهبود زندگی بشر و ایجاد آرامش است. تاسیسات مکانیکی که در ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و ... مورد استفاده قرار می گیرند، به مانند شریان های بدن انسان بوده که وظیفه به گردش درآوردن سیالات، گازها و ... را به عهده دارند. در واقع در یک ساختمان، وجود تاسیسات مکانیکی بسیار حیاتی و حساس است. از این رو مهندسان و طراحان برای پیاده سازی و اجرای آن ها، بیشترین تلاش و دقت را به خرج می دهند. در نبود چنین تاسیساتی، رنج و سختی و بیماری بر زندگی انسان غالب شده و امکان ادامه حیات با چالش های زیادی روبرو می شود. تاسیسات مکانیکی ساختمان نیز خود از بخش های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه به صورت کامل در خصوص آن ها صحبت می کنیم.
 

آسانسور و بالابر چیست؟

آسانسور و بالابر تجهیزاتی هستند که می توانند افراد و یا کالاهای مختلف را بین طبقات جا به جا کنند. این دو وسیله شباهت های بسیار زیادی با یکدیگر دارند. از این رو ممکن است نام آسانسور بالابر نیز به گوشتان خورده باشد. با این وجود، بین آسانسور و بالابر تفاوت هایی نیز وجود دارد. برای درک هر چه بهتر و آشنایی بیشتر با این تجهیزات، اجازه دهید تا آن ها را به صورت جداگانه به شما معرفی کنیم:
بالابر: بالابرها ماشینی هستند که می توانند برای جابجایی افراد و وسایل در بین طبقات مورد استفاده قرار بگیرند. از مهمترین ویژگی های بالابر که باعث ایجاد تفاوت با آسانسور شده است، نیاز کمتر آن به کابین و استاندارد است. همین امر موجب شده تا ایمنی بالابر کاهش پیدا کرده و بیشتر از آن در محیط های کارگاهی و صنعتی استفاده شود. با این وجود، هزینه نصب بالابر خانگی در مقایسه با آسانسور کمتر و اجرای آن ساده تر خواهد بود.
آسانسور: آسانسور نیز جز تجهیزاتی است که وظیفه انتقال دادن افراد، نفرات و اشیا را در بین طبقات مختلف دارد. در آسانسورها از موتورهای الکتریکی، کال، سیستم تعادل و ... استفاده شده است. وجود کابین های مطمئن و استانداردها لازم برای پیاده سازی، استفاده از آسانسور را نسبت به بالابر  ایمن تر کرده است. با این وجود، هزینه نصب آسانسور خانگی از هزینه نصب بالابر خانگی بیشتر است.
 

انواع آسانسور و بالابر

با وجود تفاوت هایی که بین بالابر و آسانسور وجود دارد، می توان اشاره کرد که کارکرد هر دو آن ها یکی است. آسانسور و بالابر ساختمانی دارای انواعی بوده که هر کدام از آن ها به نوعی می توانند جا به جایی به صورت عمودی را انجام دهند. نوع تجهیزات به کار رفته و نحوه عملکرد این دستگاه ها موجب شده تا قیمت و هزینه نصب آسانسور و بالابر بسیار متفاوت شود. اجازه دهید تا برخی از مهمترین انواع آسانسور و بالابر را به شما معرفی کنیم:
• آسانسور و بالابر هیدرولیکی
یکی از کاربردی ترین نوع آسانسور و بالابر ساختمانی، آسانسور و بالابر هیدرولیکی است. این تجهیزاتی در قسمت های زیرین کابین خود دارای یک جک مخصوص هستند. این جک می تواند روغن مخصوص را درون شفت جک با قدرت بسیار بالایی پمپ کند. همین امر موجب می شود تا بالابر و آسانسور جا به جا شوند. از مهمترین ویژگی های این مدل از آسانسور و بالابر می توان به سروصدای بسیار کم آن اشاره کرد. 
• آسانسور و بالابر کششی
نوع دیگری از آسانسور و بالابر ساختمانی، نوع کششی آن است. آسانسورهای کششی دارای یک موتور الکتریکی در قسمت های بالایی ساختمان هستند که می تواند کابین را بین طبقات جا به جا کند. اما بالابرهای کششی بیشتر دارای یک کابل و یا زنجیر هستند که بالابر را جا به جا می کند.
• آسانسور و بالابر مغناطیسی
نسل جدیدی از آسانسور و بالابر موجود در بازار، آسانسور و بالابر مغناطیسی است. در این تجهیزات از آهنرباهای مغناطیسی برای حرکت دادن در بین ریل ها استفاده می شود. با توجه به حذف سایر تجهیزات، اصطکاک کاهش پیدا کرده و بدین صورت، سرعت آسانسور و بالابر ساختمانی بیشتر شده است. اما هزینه نصب آسانسور و بالابر مغناطیسی بسیار زیاد است.
 
در این میان اما خود آسانسور و بالابر نیز به انواع مختلفی تقسیم می شوند. برای مثال بالابرهای موجود در بازار می توانند بالابر برقی خانگی، بالابر جک مستقیم، بالابر بوم فیت و ... باشند. آسانسورها نیز ممکن است از نوع آسانسور وینچی، کارگاهی و ... باشند.
 

هزینه نصب آسانسور و بالابر

قیمت آسانسور و بالابر می تواند بسته به فاکتورهای مختلفی بسیار متفاوت باشد. از مهمترین این فاکتورها می توان به نوع آسانسور و بالابر اشاره کرد. برای مثال قیمت بالابر برقی خانگی با قیمت بالابر هیدرولیکی بسیار متفاوت است. اما آن چه در خصوص قیمت آسانسور، بالابر یا آسانسور بالابر مهم است، هزینه نصب آن خواهد بود. هزینه نصب آسانسور و بالابر می تواند بسته به فاکتورهای زیر متفاوت باشد:
• ارتفاع و تعداد طبقات
از مهمترین فاکتورها بر هزینه نصب آسانسور و بالابر می توان به تعداد طبقات و ارتفاع اشاره کرد. هرچه که این ارتفاع و تعداد طبقات افزایش پیدا کنند، هزینه نصب نیز بیشتر خواهد شد.
• نوع کابین 
امروزه آسانسور و بالابر دارای کابین های مختلفی هستند. ممکن است به مانند بالابر برقی خانگی، هیچ کابینی طراحی نشود یا اینکه از کابین های شیشه ای برای بالابر و آسانسور استفاده کنند. نوع دیگری از کابین های آسانسور و بالابر، کابین های PVC هستند. بسته به جنس و نوع کابین، قیمت آسانسور و بالابر نیز متفاوت خواهد بود.
• ظرفیت
آسانسور و بالابر می تواند از یک نفر تا چندین نفر را بین طبقات جا به جا کنند. این که یک بالابر و آسانسور قرار است تا چند نفر را جا به جا کند، می تواند باعث تغییر قیمت در هزینه نصب آن ها شود. برای مثال یک بالابر خانگی تک نفره، نیاز به کابین نداشته و سیستم طراحی شده برای آن، ساده تر و کوچکتر خواهد بود. از سوی دیگر، یک بالابر خانگی چند نفره نیاز به تجهیزات و سیستم پیچیده تری دارد. همین مسئله برای آسانسور و نصب آن نیز صادق خواهد بود.
• محل نصب
اینکه قرار است آسانسور و بالابر کجا نصب شوند نیز می تواند در قیمت نهایی تاثیرگذار باشد. بسته به فضایی که قرار است به عنوان فضای بالابر و یا آسانسور استفاده شود، ممکن است نیاز به تخریب و یا تغییر داشته باشید. همچنین سایز و اندازه بالابر و آسانسور نیز بسته به محل نصب آن می تواند تغییر پیدا کند. حتی نوع آسانسور و بالابر به کار رفته نیز باید با محل نصب آن تطابق داشته باشد. از این رو برای برآورد هزینه، باید به خوبی بدانید که قرار است این تجهیزات را در کجا نصب کنید.

 

تا
تومان
از
تومان
  • مشاهده بر اساس :