ثبت نام / ورود
مقالات برندها تماس با ما درباره ما

تاسیسات آتش نشانی

یکی از اصلی ترین بحث ها در زمان احداث ساختمان، بحث امنیت و ایمنی آن است. یکی از راهکاری افزایش ضریب ایمنی ساختمان ها، استفاده از تاسیسات آتش نشانی است. تاسیسات آتش نشانی ساختمان می توانند علاوه بر هشداردهی در زمان بروز حادثه، از ایجاد آتش سوزی و همچنین گسترش آن جلوگیری کنند. به همین دلیل اجرای تاسیسات آتش نشانی ساختمان یکی از اصلی ترین مواردی است که باید در تمامی ساختمانها رعایت شود. ما در ادامه به صورت کامل در خصوص قیمت تاسیسات آتش نشانی ساختمان و انواع آن صحبت خواهیم کرد.
 

تاسیسات مکانیکی چیست؟

به زبان ساده می توان عنوان داشت که منظور از تاسیسات مکانیکی، استفاده از ابزارآلات، سازه ها و اجزایی است که فونداسیون سیستم های درون ساختمانی را تشکیل می دهند. هدف از طراحی و اجرای چنین تاسیساتی، بهبود زندگی بشر و ایجاد آرامش است. تاسیسات مکانیکی که در ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و ... مورد استفاده قرار می گیرند، به مانند شریان های بدن انسان بوده که وظیفه به گردش درآوردن سیالات، گازها و ... را به عهده دارند. در واقع در یک ساختمان، وجود تاسیسات مکانیکی بسیار حیاتی و حساس است. از این رو مهندسان و طراحان برای پیاده سازی و اجرای آن ها، بیشترین تلاش و دقت را به خرج می دهند. در نبود چنین تاسیساتی، رنج و سختی و بیماری بر زندگی انسان غالب شده و امکان ادامه حیات با چالش های زیادی روبرو می شود. تاسیسات مکانیکی ساختمان نیز خود از بخش های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه به صورت کامل در خصوص آن ها صحبت می کنیم.
 

تاسیسات آتش نشانی چیست؟

تاسیسات آتش نشانی از مهمترین بحث ها برای رعایت ایمنی و افزایش امنیت ساکنان ساختمان ها و واحدهای صنعتی و تجاری است. تاسیسات آتش نشانی ساختمان باید مطابق با دستورالعمل های جهانی و مناسب با طراحی و نوع ساختمان باشد. به کمک تاسیسات ساختمان می توان از بروز آتش سوزی جلوگیری کرد و یا با اجرای اقدامات لازم، گسترش حریق را کاهش داد. از جمله اقداماتی که در این مسیر انجام می شود، می توان به کنترل آتش سوزی، خاموش کردن حریق و یا هدایت مسیر آتش اشاره کرد.
تمامی این اقدامات به کمک تاسیسات آتش نشانی قابل اجرا و پیاده سازی است. اگر ساختمان ها و یا واحدهای مختلف چنین تاسیساتی نداشته باشند، ساکنین و تجهیزات درون ساختمان هر لحظه در خطر آتش سوزی بوده و ممکن است خسارات جبران ناپذیری برای آن ها به وجود بیایید. از این رو در کنار نصب بهترین و مناسب ترین تاسیسات آتش نشانی، باید کار با این تاسیسات را به تمامی افراد حاضر در ساختمان ها، آموزش داد. در بحث اجرای تاسیسات آتش نشانی ساختمان، توجه به نکات اصولی و کیفیت لازم لوازم و تجهیزات، ضروری است.
 

انواع تاسیسات آتش نشانی

تاسیسات آتش نشانی می توانند به دسته بندی های مختلفی تقسیم شوند. هزینه اجرای تاسیسات آتش نشانی ساختمان به صورت مستقیم با نوع تاسیسات به کار رفته در این سیستم ها ارتباط خواهد داشت. باید توجه کرد که نوع تاسیسات آتش نشانی به کار رفته باید با نوع ساختمان و طراحی آن، همخوانی داشته باشد. طبق یک دسته بندی، می توان تاسیسات آتش نشانی را زیر یکی از مجموعه های زیر قرارداد:
- تاسیسات آتش نشانی خشک: این مدل از تاسیسات در زمان هایی استفاده می شود که احتمال آتش سوزی های سنگین و قدرتمند داده خواهد شد. در این زمان نیاز است تا آتش نشانان وارد عمل شده و آتش سوزی را مهار کنند.
- تاسیسات آتش نشانی تر: نوع دیگری از تاسیسات آتش نشانی، تاسیسات تر است. این تاسیسات در مکانهایی که احتمال آتش سوزی کمتر است، استفاده می کنند. ساکنین نیز می توانند از این تاسیسات در زمان آتش سوزی استفاده کنند.
- تاسیسات آتش نشانی ترکیبی: برای افزایش ضریب ایمنی ساختمان ها، نیاز به اجرای نوع خاصی از تاسیسات آتش نشانی ساختمان وجود دارد. در این نوع، هم از تاسیسات آتش نشانی تر و هم از تاسیسات آتش نشانی خشک استفاده شده است. 
البته که تاسیسات به کار رفته در سیستم آتش نشانی را می توان به نوع دیگری نیز دسته بندی کرد. قیمت تاسیسات آتش نشانی ساختمان می تواند بسته به نوع تجهیزات به کار رفته در آن ها، متفاوت باشد. از دیگر انواع تاسیسات از نوع آتش نشانی می توان به موارد زیر اشاره داشت:
تاسیسات آتش نشانی اطفا حریق
اطفا حریق همان طور از نامش پیدا است، وظیفه کنترل و خاموش کردن آتش را به عهده دارد. بدین صورت می توان در زمان آتش سوزی به کمک این تجهیزات از گسترش و وارد کردن هرچه بیشتر خسارت توسط آتش سوزی جلوگیری کرد. البته که برای پیاده سازی چنین سیستم و تاسیساتی نیاز به تجهیزات مختلف وجود دارد. این تجهیزت می توانند تجهیزات اطفا حریق با آب، کف و یا دی اکسید کربن باشند. 
تاسیسات آتش نشانی تشخیص دود و آتش
اما در میان تمامی تاسیسات به کار رفته در سیستم آتش نشانی، برخی از تجهیزات تنها وظیفه تشخیص و هشدار دهی به ساکنین را به عهده دارند. این تجهیزات در زمان حضور دود و یا آتش علاوه بر هشداردهی به ساکنین می توانند سیستم های اطفا حریق را هم فعال کنند. تجهیزاتی که در چنین تاسیساتی به کار رفته است دارای بدنه های از جنس پلاستیک فشرده و مستحکم بوده تا در صورت آتش سوزی، مقاومت مناسبی از خود نشان دهند.
تاسیسات آتش نشانی آب پاشی
هرچه سریع تر بتوان در زمان بروز آتش سوزی، جلوی آن را گرفت، خسارات کمتری وارد خواهد شد. یکی از بهترین تاسیسات آتش نشانی در زمان های ابتدایی آتش سوزی، تاسیسات آتش نشانی آب پاشی است. این سیستم ها دارای شبکه ای از لوله های مخصوص بوده و به نحوی طراحی شده اند که تمامی فضاها و قسمت های مختلف ساختمان ها را پوشش دهند. در این تاسیسات از پمپ ها و تانکرهای به خصوصی استفاده شده تا آب مورد نیاز برای مقابله با آتش سوزی به خوبی تامین شود.
 

هزینه اجرای تاسیسات آتش نشانی

هزینه اجرای تاسیسات آتش نشانی ساختمان از جمله مهمترین بحث ها در زمان اجرای این تاسیسات است. به یاد داشته باشید که تاسیسات آتش نشانی می توانند از بروز خسارت های مالی و جانی جبران ناپذیر جلوگیری کنند. از این رو هزینه اجرای تاسیسات آتش نشانی ساختمان، کاملا ارزش آن را داشته و این هزینه نباید خللی در اجرای این تاسیسات ایفا کند. اما شاید بخواهید بدانید که دلایل تغییر قیمت اجرای تاسیسات آتش نشانی چیست.
باید اشاره کرد که بسته به نوع تاسیسات به کار رفته، قیمت این تاسیسات نیز متفاوت خواهد بود. اینکه از چه نوع تاسیساتی باید استفاده کرد، به نوع ساختمان و کاربری آن بستگی خواهد داشت. البته که هزینه تاسیسات آتش نشانی ساختمان مسکونی، با ساختمان تجاری و یا صنعتی متفاوت خواهد بود. از دیگر فاکتورهای مهم در تعیین هزینه تاسیسات آتش نشانی ساختمان می توان به متراژ ساختمان اشاره کرد. 
هرچه ساختمان مورد نظر بزرگتر و مساحت بیشتری داشته باشد، نیاز به اجرای تاسیسات در حجم بیشتری خواهد داشت. همین امر، هزینه های نهایی را افزایش می دهد. در نهایت باید اشاره داشت که تعداد طبقات، کیفیت لوازم و تجهیزات و همچنین شرکت اجرا کننده این تاسیسات نیز می تواند در هزینه های نهایی تاثیرگذار باشند.

تا
تومان
از
تومان
  • مشاهده بر اساس :