مصالح نازک کاری
ساخت یک ساختمان و یا یک سازه دارای مراحل بسیار متنوع و متفاوتی است. کیفیت ساختمان نهایی به صورت مستقیم با کیفیت اجرای تمامی مراحل در ساخت سازه ارتباط مستقیم دارد. یکی از مهمترین مراحل در ساخت ساختمان که باید توجه زیادی به آن شود، مرحله نازک کاری است. برای این که این مرحله به بهترین شکل ممکن به پایان برسد، نیاز است از مصالحی تحت عنوان مصالح نازک کاری استفاده شود. امروزه شاهد مصالح نازک کاری متنوعی هستیم که هر کدام وظایف و کاربردهای خاص خود را دارند. ما در ادامه به صورت کامل در خصوص قیمت مصالح نازک کاری، انواع و خرید آن ها بیشتر صحبت می کنیم.
مصالح ساختمانی چیست؟
به تمامی مصالح و متریال هایی که از آن برای احداث، تولید و یا ساخت انواع سازه ها استفاده می شود، مصالح ساختمانی می گویند. در ساخت سازه های مختلف، از مصالح ساختمانی مختلفی استفاده می شود. آشنایی پیدا کردن با انواع مصالح ساختمانی، جهت انجام پروژه های ساخت و ساز ضروری به نظر می رسد. مهندسین و کارگران باید تمامی مصالح ساختمانی را شناخته، طرز کار با آن ها را یاد گرفته و بدانند که هر کدام از آن ها، چه ویژگی هایی دارند. از آن جایی که چنین تجهیزاتی در پیشبرد صنعت ساخت و ساز الزامی هستند، بازار خرید و فروش مصالح ساختمانی داغ تر از همیشه شده است. البته باید اشاره کرد که خرید مصالح ساختمانی می تواند هزینه های مختلفی را به پروژه اعمال کند. از این رو با شناخت و آشنایی پیدا کردن نسبت به این مصالح، می توان دست به یک خرید مطمئن زده و هزینه های پروژه را کاهش داد.
مصالح نازک کاری چیست؟
به تمام وسایل و تجهیزاتی که در مرحله نازک کاری ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد، مصالح نازک کاری ساختمان گفته می شود. نازک کاری مرحله پایانی و تکمیلی ساختمان است. این مرحله خود دارای بخش های زیادی است که از مهمترین آن ها می توان به سرامیک کاری، اندود کاری، عایق کاری، نقاشی و ... اشاره کرد. مرحله نازک کاری بعد از مرحله سفت کاری ساختمان انجام می شود. برای این که این مرحله با دقت بالایی انجام شود، نیاز است تا مصالح نازک کاری مورد استفاده قرار بگیرند.
به یاد داشته باشید که کیفیت مرحله نازک کاری، به صورت مستقیم با کیفیت مصالح نازک کاری رابطه مستقیم دارد. از این رو در زمان خرید مصالح نازک کاری ساختمان، نیاز است تا دقت و وسواس زیادی صرف شود. شاید در گذشته مصالح نازک کاری کمتری وجود داشت، اما پیشرفت علم و تکنولوژی موجب شده است تا این مصالح نیز پیشرفته تر و حرفه ای تر شوند. با استفاده از مصالح نازک کاری ساختمان، می توان سرعت و کیفیت اجرای کار را بهبود بخشید.
انواع مصالح نازک کاری
امروزه مصالح نازک کاری ساختمان طیف وسیعی را پوشش می دهند. همین تنوع موجب شده تا قیمت مصالح نازک کاری نیز بسیار گسترده و وسیع باشد. به صورت کلی می توان این مصالح را در دو دسته مصالح طبیعی و مصنوعی قرار داد. منظور از مصالح نازک کاری طبیعی، مصالحی است که بشر در تولید آن ها هیچ دخالتی نداشته است. اما مصالح نازک کاری از نوع مصنوعی مصالحی هستند که در کارخانه و توسط بشر تولید می شوند.
در واقع یکی از نکات مهمی که پیش از خرید مصالح نازک کاری باید به آن توجه شود، تنوع این مصالح است. شما باید بدانید که هر کدام از این مصالح نازک کاری ساختمان چه کاربردی داشته و بسته به نیاز خود اقدام به خرید آن ها کنید. از مهمترین مصالح نازک کاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
· بتن
بتن جز مصالح اصلی نازک کاری شناخته می شود که می توان از آن برای کف سازی و نماسازی استفاده کرد. خود این ماده از ترکیب سیمان، آب و شن و ماسه تشکیل شده است. امروزه بتن ها دارای انواع مختلفی بوده که از مهمترین آن ها می توان به بتن طبیعی، بستر، پیش ساخته و ... اشاره کرد.
· سنگ
سنگ از جمله مصالح نازک کاری طبیعی بوده که به دلیل استحکام، زیبایی و قابلیت شستشو خود، محبوبیت بسیار زیادی را به دست آورده است. از انواع سنگ ها می توان برای نماسازی های داخلی و یا خارجی ساختمان استفاده کرد. این مصالح باید عاری از هرگونه ترک خوردگی و رگه های سستی باشند تا مقاومت خوبی از خود نشان دهند.
· سرامیک
سرامیک به عنوان مصالح نازک کاری از خاک رس و لعاب تشکیل شده است. امروزه کارخانه های مختلف سرامیک را در سایزها، اندازه ها و مدل های مختلفی تولید و روانه بازار می کنند. به کمک سرامیک می توان فرایند کف سازی و زیباسازی ساختمان را به خوبی انجام داد.
· سمنت برد
سمنت برد یک ورق الیافی از جنس سیمان بوده که دارای ویژگی های زیباشناسی مختلفی هستند. از این رو می توان آن ها را جزو مصالح نازک کاری به شمار آورد. از سمنت بردها برای پیاده سازی طراحی های داخلی و یا خارجی انواع ساختمان ها استفاده می کنند.
· گچ
یکی از مواد و مصالح نازک کاری که به وفور مورد استفاده قرار می گیرد، گچ است. این ماده به صورت پودری در بازار وجود داشته و از آن می توان برای ساخت نما، هموارسازی، پوشاندن قسمت های مختلف و ... استفاده کرد.
اما این موارد تنها بخشی از تمامی مصالح نازک کاری ساختمان هستند. از دیگر مصالح نازک کاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
· خاک
· موزاییک
· روکش ها
· وینیل تایل
· پنل ها
· کف پوش ها
· ماستیک
· و ...
خرید مصالح نازک کاری
زمانی که برای خرید این مصالح به فروشگاه مراجعه می کنید، نیاز است تا نکاتی را به خاطر داشته باشید. این نکات موجب می شوند تا شما یک خرید مطمئن و مناسب داشته باشید:
· در ابتدا بدانید که از این مصالح نازک کاری با چه اهدافی می خواهید استفاده کنید.
· از کیفیت آن ها اطلاعات کافی به دست بیاورید.
· مقاومت هر کدام از این مصالح را در برابر رطوبت، حرارت، سایش و ... بسنجید.
· در خصوص استانداردهای تولید هر کدام از مصالح اطلاعات کافی کسب کنید.
· همواره خرید خودتان را از فروشگاه های معتبر و شناخته شده انجام دهید.
· پیش از هرگونه اقدام، با افراد متخصص و خبره مشورت کنید.
قیمت مصالح نازک کاری
نکته مهم دیگری که در خرید مصالح نازک کاری ساختمان وجود دارد، قیمت مصالح نازک کاری است. از آن جایی که فاکتورهای مختفی در قیمت این مصالح تاثیرگذار هستند، طبیعی خواهد بود که نمی توان یک قیمت واحد را برای آن ها عنوان داشت. از مهمترین فاکتورهایی که روی قیمت مصالح نازک کاری ساختمان تاثیرگذار است، می توان به نوع این مصالح اشاره کرد. طبیعی خواهد بود که مصالح نازک کاری مصنوعی قیمتی متفاوت با مصالح نازک کاری طبیعی داشته باشند.
از دیگر فاکتورهای مهم در قیمت مصالح نازک کاری، می توان به برند و مارک تولید کننده آن ها اشاره کرد. هرچه برند سازنده این مصالح معتبر تر باشد، کیفیت مواد تولیدی آن نیز افزایش پیدا می کند. با افزایش کیفیت، قیمت مصالح نازک کاری ساختمان نیز بیشتر خواهد شد. اما در این میان نباید از تاثیر حجم خرید نیز غافل شد. هرچه پروژه بزرگتر باشد، مواد و مصالح نازک کاری بیشتری نیاز خواهد بود. از این رو باید هزینه های بیشتری نیز برای آن داده شود.
تا
تومان
از
تومان