ثبت نام / ورود
مقالات برندها تماس با ما درباره ما

تاسیسات فاضلاب

از جمله مواردی که در تاسیسات یک ساختمان باید به خوبی مورد توجه قرار بگیرد، تاسیسات فاضلاب است. فاضلاب ها در ساختمان های مختلف نقش های حیاتی به عهده داشته و به همین دلیل نیاز است تا در اجرای آنها نهایت دقت و حساسیت به خرج داده شود. تاسیسات فاضلاب خود به انواع مختلفی تقسیم می شوند و به تجهیزات به خصوصی نیاز خواهند داشت. از این رو هزینه تاسیسات فاضلاب ساختمان میتواند بسته به نوع تجهیزات به کار رفته در آن، متفاوت باشد. ما در ادامه به صورت کامل در خصوص این تاسیسات و تجهیزات آن صحبت خواهیم کرد.
 

تاسیسات مکانیکی چیست؟

به زبان ساده می توان عنوان داشت که منظور از تاسیسات مکانیکی، استفاده از ابزارآلات، سازه ها و اجزایی است که فونداسیون سیستم های درون ساختمانی را تشکیل می دهند. هدف از طراحی و اجرای چنین تاسیساتی، بهبود زندگی بشر و ایجاد آرامش است. تاسیسات مکانیکی که در ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و ... مورد استفاده قرار می گیرند، به مانند شریان های بدن انسان بوده که وظیفه به گردش درآوردن سیالات، گازها و ... را به عهده دارند. در واقع در یک ساختمان، وجود تاسیسات مکانیکی بسیار حیاتی و حساس است. از این رو مهندسان و طراحان برای پیاده سازی و اجرای آن ها، بیشترین تلاش و دقت را به خرج می دهند. در نبود چنین تاسیساتی، رنج و سختی و بیماری بر زندگی انسان غالب شده و امکان ادامه حیات با چالش های زیادی روبرو می شود. تاسیسات مکانیکی ساختمان نیز خود از بخش های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه به صورت کامل در خصوص آن ها صحبت می کنیم.
 

تاسیسات فاضلاب چیست؟

منظور از تاسیسات فاضلاب، همان تاسیسات لوله کشی فاضلاب ساختمان است. تاسیسات فاضلاب ساختمان تفاوت هایی با تاسیسات فاضلاب شهری و تاسیسات فاضلاب صنعتی دارد. نیاز است تا در ساختمان ها، این تاسیسات به دقت و به خوبی بر اساس یک نقشه، طراحی و اجرا شوند. بدین صورت مشکلاتی نظیر گیر کردن و یا بوی بد فاضلاب در ساختمان ایجاد نخواهد شد.
به صورت کلی، تاسیسات فاضلاب وظیفه انتقال پساب را از ساختمان ها به سیستم فاضلاب شهری به عهده دارند. نوع پساب تولید شده در ساختمان ها، می تواند بر نوع تاسیسات فاضلاب اثر بگذارد. جالب است اگر بدانید که در حدود 70 تا 80 درصد از آب مصرفی در ساختمان ها، در نهایت به فاضلاب بدل می شوند. تنها با اجرای اصولی و درست این تاسیسات است که می توان این حجم از پساب تولید شده را بدون کمترین مشکل، از ساختمان خارج کرد.
 

انواع تاسیسات فاضلاب

همانطور که اشاره شد تاسیسات فاضلاب بسته به نوع پساب تولید شده در ساختمان ها، می تواند متفاوت باشد. در هر کدام از انواع این تاسیسات، نیاز به استفاده از تجهیزات به خصوصی است. همین امر می تواند باعث تغییر در هزینه تاسیسات فاضلاب ساختمان شود. از مهمترین انواع تاسیسات لوله کشی فاضلاب ساختمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
·    تاسیسات پساب آب خاکستری
از جمله تاسیسات فاضلاب، تاسیسات پساب آب خاکستری است. به پساب هایی که بعد از استحمام، ظرف شستن، لباس شستن، استفاده از روشویی دستشویی ها و ... تولید می شود، پساب آب خاکستری گفته می شود. این مدل از تاسیسات لوله کشی فاضلاب ساختمان به لوله هایی نیاز دارد که حداقل دارای قطری 75 سانتی متری باشند.
·    تاسیسات پساب آب سیاه
در کنار تاسیسات پساب آب خاکستری، تاسیسات پساب آب سیاه وجود دارد. منظور از پساب تولید شده در این نوع از تاسیسات فاضلاب، پسابی است که از توالت ها ناشی می شود. نوع لوله ای که در این سیستم لوله کشی نیاز است، لوله هایی با قطری حداقل 100 سانتی متری است. درون چنین فاضلاب هایی، مواد جامد وجود دارد. از این رو نیاز است تا در طراحی و اجرای آن ها نیز از شیب های تند تری استفاده کرد. حتی جنس لوله به کار رفته در تاسیسات فاضلاب پساب آب سیاه، متفاوت است. همه این موارد باعث شده تا هزینه اجرای تاسیسات فاضلاب ساختمان از این نوع نیز بیشتر باشد.
 

هزینه تاسیسات فاضلاب ساختمان

نکته مهم دیگری که در چنین تاسیساتی وجود دارد، قیمت و هزینه این تاسیسات است. بسته به نوع تاسیسات لوله کشی فاضلاب ساختمان، هزینه اجرای تاسیسات فاضلاب ساختمان نیز متفاوت خواهد بود. به این موارد همچنین نیاز است تا متراژ اجرای کار را هم اضافه کنیم. هرچه متراژ کار افزایش پیدا کند، هزینه تاسیسات فاضلاب ساختمان نیز بیشتر خواهد شد. از دیگر فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت این تاسیسات ، می توان به نوع لوله های به کار رفته در این سیستم ها نیز اشاره کرد.
 

قیمت تاسیسات فاضلاب

لوله های فاضلاب با سایر لوله های موجود در سیستم لوله کشی ساختمان متفاوت خواهند بود. این لوله ها باید دارای ویژگی هایی نظیر مقاومت بیشتر، قطر بیشتر و ... باشند تا نقش خود را به خوبی در تاسیسات فاضلاب ایفا کنند. از مهمترین لوله های به کار رفته در سیستم این تاسیسات می توان به لوله پلیکا یا یو پی وی سی، لوله پی وی سی، لوله پلی اتیلن، لوله چدنی و ... اشاره کرد. جنس لوله به صورت مستقیم بر قیمت اثر می گذارد.
در این میان البته باید به تعداد طبقات ساختمان ها، زمان مورد نیاز برای اجرای تاسیسات فاضلاب، تعداد نیروهای کار و ... اشاره کنیم. همه این عوامل در کنار یکدیگر می توانند باعث شوند که هزینه تاسیسات فاضلاب ساختمان ها، بیشتر و یا کمتر شود.
 
نکات مهم در طراحی تاسیسات فاضلاب
همانطور که اشاره شد، پیاده سازی و اجرای تاسیسات لوله کشی فاضلاب ساختمان در تمامی واحدهای مسکونی، تجاری و اداری لازم و ضروری است. اما باید در زمان اجرا آن ها، به نکات مهمی توجه کرد. این نکات میتوانند ایمنی اجرای این تاسیسات را تامین کرده و از بروز هرگونه مشکل در آینده جلوگیری کنند. به عنوان فردی که قصد اجرای تاسیسات فاضلاب را برای ساختمان خود دارد، بهتر است نگاهی به مهمترین نکات در زمان طراحی بیاندازید:
· در صورتی که قصد لوله کشی فاضلاب برای بالکن و یا تراس ها را دارید، نیاز است تا از کفشور استفاده کنید.
· به هیچ عنوان لوله های فاضلاب آشپزخانه و دستشویی را به یکدیگر متصل نکنید.
· هر زمان که لوله های موجود در چنین تاسیساتی از حالت عمودی به افقی تغییر پیدا کردند، باید از دریچه های بازدید استفاده کنید.
· برای جلوگیری از نشت بوی فاضلاب، استفاده از ونت ضروری خواهد بود. حتما در زمان طراحی تاسیسات فاضلاب، در نقشه ها از حضور لوله ونت مطمئن شوید.
· سرعت فاضلاب باید به گونه ای باشد که گرفتگی در تاسیسات آن ایجاد نشود. از این رو در سیستم لوله کشی فاضلاب از سرعت گیر استفاده نکنید.
· خروجی لوله های فاضلاب به هیچ عنوان نباید از کنار آسانسور و یا اتاق برق عبور کنند.
 

خرید لوله مناسب برای تاسیسات فاضلاب

زمانی که قصد خرید یک لوله برای تاسیسات فاضلاب خود را دارید، لازم است تا به چند نکته مهم توجه کنید. لوله مورد نظر شما باید جنس مقاوم و مستحکمی داشته باشد. همچنین این لوله باید بتواند تا در برابر نور خورشید و ضربه از خود مقاومت نشان دهد. در زمان خرید، حتما به سایز، اندازه و قطر لوله برای سیستم فاضلاب خود توجه کنید. با توجه به نوع تاسیسات فاضلاب خود، مناسب ترین لوله را خریداری کنید.
 

تا
تومان
از
تومان
  • مشاهده بر اساس :