تاسیسات الکتریکی
از جمله مهمترین تاسیساتی که در ساخت یک ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد، می توان به تاسیسات الکتریکی اشاره کرد. تاسیسات الکتریکی ساختمان و یا تاسیسات برق ساختمان همانطور که از نام آن نیز پیدا است، وظیفه جریان یافتن برق و انرژی الکتریکی را در ساختمان ها ایفا می کنند. تمامی دستگاه هایی که برای استفاده به جریان برق نیاز داشته باشند، جزو تاسیسات الکتریکی به شمار می روند. ما در ادامه به صورت کامل در خصوص هزینه نصب تاسیسات الکتریکی، قیمت و انواع آن بیشتر صحبت می کنیم.
تاسیسات الکتریکی چیست؟
به زبان ساده، منظور از تاسیسات الکتریکی، طراحی و پیاده سازی سیستم های سیم کشی در ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و صنعتی است. وجود چنین تاسیساتی به قدری حیاتی بوده که امکان ادامه زندگی بدون آن تقریبا غیر ممکن است. به صورت کلی بخش قابل توجهی از لوازم و تجهیزاتی که در منازل و یا بخش های مختلف زندگی مورد استفاده قرار می گیرند، نیاز به انرژی الکتریکی دارند. از این رو نیاز است تا تاسیسات الکتریکی در ساختمان ها، به بهترین شکل ممکن انجام شود. از سوی دیگر، به دلیل حساسیت ها و خطراتی که یک طراحی اشتباه و بد می تواند به وجود بیاورد، بهتر است پیاده سازی تاسیسات برق ساختمان به عهده افرادی باشد که در این زمینه توانایی و تخصص کافی را دارند. تاسیسات الکتریکی را می توان از جمله زیرمجموعه های تاسیسات صنعتی ساختمان ها دانست. به کمک تاسیسات الکتریکی است که می توان برق، گرما و انرژی لازم برای ادامه حیات را به ساختمان ها منتقل کرد. مهندسین برق وظیفه طراحی چنین تاسیساتی را به عهده دارند.
انواع تاسیسات الکتریکی
تاسیسات الکتریکی در ساختمان ها نیز از بخش ها و قسمت های مختلفی تشکیل شده است. هر کدام از این بخش ها دارای وظایف و کاربردهای به خصوصی بوده که برای ادامه زندگی نیاز است. با توجه به تنوع این تاسیسات، طبیعی است که قیمت تاسیسات الکتریکی نیز شاهد تنوع بسیار بالایی باشد. از مهمترین انواع تاسیسات الکتریکی ساختمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سیستم های روشنایی
در صورتی که سیستم های روشنایی در ساختمان ها و یا مجتمع های مختلف به خوبی کار نکنند، مشکلات بسیار زیادی به وجود خواهد آمد. وظیفه این سیستم ها در تاسیسات الکتریکی، قابل استفاده و قابل مشاهده کردن بخش های مختلف ساختمان مانند اتاق ها، راهروها، راه پله ها، سرویس های بهداشتی و .. است. به صورت کلی سیستم روشنایی می تواند به کمک چراغ هایی که به سقف و یا دیوارها نصب شده اند، وظایف خودش را پیاده سازی کند.
سیستم های روشنایی ایمنی
نوع دیگری از تاسیسات الکتریکی موجود در ساختمان ها، سیستم های روشنایی ایمنی هستند. همانطور که از نام چنین سیستم هایی نیز پیدا است، وظایف آن ها افزایش ضریب ایمنی ساختمان ها در مواقع اضطراری است. زمانی که مشکلی در ساختمان به وجود بیایید، چنین سیستم هایی شروع به کار کرده و اجازه افزایش آسیب را نمی دهند. سیستم های روشنایی ایمنی از چراغ های اضطراری و یا لوازم روشنایی دیگری تشکیل شده است که از یک منبع تغذیه مجزا استفاده می کنند تا در زمان قطع برق، مشکلی برای این تاسیسات الکتریکی به وجود نیایید.
پریزهای برق
یکی از تاسیسات الکتریکی بسیار مهم و کاربردی، سیستم پریزهای برق است. هر زمان که قصد داشته باشید یکی از دستگاه های الکتریکی درون منزل خود را روشن کنید، نیاز است تا به کمک پریزهای برق، این دستگاه ها را به منبع تغذیه متصل کنید. پریزهای برق دارای دو مدل کلی هوشمند و ساده هستند که می تواند در نهایت بر قیمت تاسیسات الکتریکی ساختمان تاثیرگذار باشند. از سوی دیگر این پریزها باید به گونه ای نصب و تعبیه شوند که کمترین خطر ممکن را برای افراد داشته باشند.
سیستم های اعلام حریق
برای افزایش ایمنی و امنیت ساختمان ها نیاز است تا از نوع خاصی از تاسیسات برق ساختمان استفاده کرد. سیستم اعلام حریق یکی از تاسیسات الکتریکی است که در صورت بروز آتش سوزی می تواند از گسترش و پیشروی آن جلوگیری کند. در چنین سیستم هایی از دتکتورها برای شناسایی و اعلان آتش سوزی استفاده شده است. همچنین چراغ ها و آژیرهایی برای آن ها تعبیه شده تا در صورت بروز مشکل، با به صدا درآمدن افراد دیگر را با خبر کنند.
سیستم های ارتباطی
وجود تلفن و یا تلویزیون در هر ساختمانی از اصلی ترین شرایط لازم به شمار می رود. برای این که چنین تجهیزاتی قابل استفاده باشند، نیاز است تا تاسیسات الکتریکی به خصوصی تحت عنوان سیستم های ارتباطی نصب و پیاده سازی شده باشند. حتی برای دستیابی به اینترنت نیز نیاز است تا این سیستم ها به بهترین شکل ممکن طراحی و اجرا شوند.
سیستم های صوتی و تصویری
در برخی از ساختمان ها شاهد حضور تاسیسات الکتریکی تحت عنوان سیستم های صوتی تصویری هستیم. از جمله مهمترین بخش های این سیستم ها، می توان به آنتن های مرکزی نصب شده در ساختمان ها اشاره کرد. آمپلی فایر، اسپلیتر، کابل های اتصال، ترمینال ها و ... نیز از دیگر اجزای چنین تاسیساتی هستند.
باید اشاره داشت که تاسیسات برق ساختمان دارای انواع بسیار گسترده تری هستند. از دیگر این بخش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سیستم های امنیتی ساختمان
سیستم های ایمنی
پمپ و یا الکتروپمپ ها
سیستم برق اضطراری
تابلوهای برق
و ...
هزینه نصب تاسیسات الکتریکی
در زمان هزینه نصب تاسیسات الکتریکی نیاز است تا تمامی نکات ایمنی را رعایت کنید. نصب و پیاده سازی تاسیسات الکتریکی را به عهده افرادی بگذارید که در این زمینه تخصص و توانایی کافی داشته باشند. تلاش کنید تا همیشه هزینه نصب تاسیسات الکتریکی خود را از نمایندگی ها و فروشگاه های معتبر انجام دهید. همچنین تاسیسات برق ساختمان خریداری شده باید گارانتی و ضمانت پس از خرید داشته باشند. در هنگام خرید و تهیه تاسیسات الکتریکی، به برچسب و آرم ایمنی محصولات توجه داشته باشید.
قیمت تاسیسات الکتریکی
یکی از فاکتورهای مهم در هزینه نصب تاسیسات الکتریکی، قیمت این تاسیسات است. قیمت تاسیسات الکتریکی ساختمان می تواند به فاکتورهای مهمی بستگی داشته باشد. برای مثال نوع سیستم های پیاده سازی شده، تعداد سیستم های پیاده سازی شده، کیفیت سیستم های پیاده سازی شده و ... . به یاد داشته باشید که تاسیسات الکتریکی یکی از حساس ترین و پرمخاطره ترین تاسیساتی است که در ساختمان ها پیاده سازی می شود، از این رو در زمان هزینه نصب تاسیسات الکتریکی، هیچگاه قیمت را فدای کیفیت نکنید.
تاسیسات الکتریکی در هر ساختمان، نیاز اولیه و حیاتی آن بوده و قلب تپنده ساختمان محسوب میشود. تعریف تاسیسات الکتریکی : به طراحی و اجرای سیمکشی برق و تلفن ساختمانهای مسکونی، صنعتی و تجاری تاسیسات الکتریکی میگویند. تاسیسات الکتریکی شامل: سیستم روشنایی، آنتن مرکزی، تلفن، منبع تغذیه اضطراری، خدمات دوربین مدار بسته، آسانسور و سیستم اعلام حریق است که همگی با برق کار میکنند میشود . به عبارت دیگر، تاسیسات الکتریکی ساختمان مجموعهای از تجهیزات الکتریکی برای تامین برق ساختمان است. برای آشنایی بیشتر با این مباحث، تا انتها با ما همراه باشید.
انجام تاسیسات الکتریکی در چند مرحله صورت میگیرد که به ترتیب زیر است:
*مرحله صفر که نقشهکشی و نقشهخوانی از مهمترین اقدامات آن است و در ابتدای طراحی ساختمان به نحوه تاسیسات الکتریکی ساختمان توجه میشود.
*مرحله نخست در هنگام طراحی ساختمان است که مهندس برق بعد از مراحل تاسیسات مکانیکی ، با کمک و هماهنگی معمار، تاسیسات الکتریکی ساختمان را مشخص میکند.
*مرحله دوم بعد از زیر کاری گچ است که شامل: نقشههای برق ساختمان از جمله: روشنایی، سیستمهای صوتی، پریز برق، تلفن، آیفون، کلیدهای برق، برق اضطراری و موتورخانه میباشد.
در این مرحله رعایت برخی نکات بسیار مهم است؛ از جمله: ایجاد شیارهای عمیق برای جاگیری قوطی کلید و پریز، تراز کردن با لیزر یا شیلنگ تراز، نصب قوطیهای کلید و پریز، مشخص کردن مسیر لولهها و ساپورتهای نگهدارنده لولهها.
کلیدها و پریزها دارای انواع مختلفی هستند. انواع کلید: یک پل، دوپل، سهپل، صلیبی، جیوهای، دوراه یا تبدیل
انواع پریزها: پریزهای بیخطر، پریزهای صنعتی، پریزهای ریشتراش
*مرحله سوم بعد از کفسازی و سفید کردن است. در این مرحله ابتدا قوطیها را تمیز کرده و لولهها را مرتب میکنند و پس از آن سیمکشی داخل لولهها انجام میشود. تجهیزات برقی و روشنایی وصل میشوند و کابلکشیهای مختلفی چون: تلفن، آیفون و آنتن ماهواره در مسیر خودشان انجام میگیرد. در این مرحله، سرسیمها نیز قلعاندود میشوند.
*مرحله آخر و پایانی که پس از نقاشی و اجرای کامل کف ساختمان انجام میگیرد. در این مرحله تمام مراحل برقکشی ساختمان شامل: روشناییها، تجهیزات نورمخفی ساختمان، کلیدها و پریزها، تجهیزات موتورخانهای و مابقی کابلکشی نهایی انجام میپذیرد.
تا
تومان
از
تومان